Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Signalungdom

Signalungdom är verksamhet för tjejer och killar i åldern 15–19 år. Du får lära dig mer om radio och kommunikation. Hos oss träffar du jämnåriga som också är intresserade av samband och teknik. Vi har föreningar i hela landet och erbjuder kurser under skolloven på flera platser.

Du får utbildning och träning i olika typer av kommunikationssystem, från vanliga telefoner till det senaste inom satellit och databaserad kommunikation. Utbildning sker både som lokal utbildning på hemorten och som centrala kurser på ett regemente eller på en kursgård. Teambuilding och kamratskap är viktigt i vår verksamhet. Vi delar Försvarmaktens värdegrund och arbetar aktivt mot alla former av mobbing och diskriminering.

Två ungdomar framför radioTeknik
Verksamheten är inriktad på kommunikationsteknik i samhällets tjänst. Allt från grunder i radioteknik och datorer till praktiska övningar där du upprättar förbindelser mellan olika ledningssystem.

Äventyr
På våra kurser får du testa på många olika aktiviteter. Det kan vara att klättra i master eller att åka olika terrängfordon.

Gemenskap
Du kommer att lära känna många nya vänner från hela landet. Eftersom kurserna hålls i militära former kommer man snabbt i kontakt med varandra och får en stark gemenskap där allas lika värde värnas stort.

Karriär
När du blir 18 år kan du söka dig vidare till sambandsbefattningar i Hemvärnet eller i samhällets krisberedskap. Den utbildning du behöver får du av FRO. Utbildningen är även en bra grund om du vill söka anställning i Försvarsmakten. Våra kurser kan även vara meriterande när du söker annat arbete inom teknik, ledning och samband. Det kan vara på företag eller myndigheter som håller på med teknik eller kommunikation i någon form.

Har du frågor kan du mejla till Signalungdom.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök